Λ. Μεσογείων 325 152 31 Χολαργός

Staurakakis

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΣΟΡΟΥ
Γραφείο Τελετών Χ. Σταυρακάκη – Δ. Τσενεμπής στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Το πλήγμα μιας ανθρώπινης απώλειας επιφέρει, εκτός από συναισθηματική και ψυχική αναστάτωση, κάποιες απαραίτητες και τυπικές διαδικασίες. Όταν, μάλιστα, ο θάνατος συμβεί σε χώρα του εξωτερικού το άτομο ή τα άτομα που έχουν την ευθύνη του αποθανόντα καλούνται να αναλάβουν και το δύσκολο έργο της ταφής του.

Το γραφείο τελετών Χ. Σταυρακάκη-Δ. Τσενεμπής βρίσκεται δίπλα σας σε περίπτωση θανάτου στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου όλη τη διαδικασία της τελετής. Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που επιθυμείται η ταφή κατοίκου του εξωτερικού στην Ελλάδα, το γραφείο μας μεριμνεί για την παραλαβή της σορού από το αεροδρόμιο, για την οργάνωση όλης της επικήδειας τελετής , καθώς και για την κατασκευή του τάφου.

Επιπλέον, το γραφείο μας με έδρα το Δήμο Παπάγου – Χολαργού, αναλαμβάνει την προσκόμιση και διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη διαδικασία αυτή του επαναπατρισμού της σορού. Ακολουθώντας πιστά τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το γραφείο τελετών Χ. Σταυράκακη-Δ. Τσενεμπής σέβεται αντίστοιχα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του εκλιπόντος και της οικογένειάς του.

Εάν, λοιπόν, η επιθυμία του αποθανόντα ή της οικογένειάς του είναι η ταφή του στην Ελλάδα, εμείς και οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουμε με την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό που μας διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
• Παραλαβή της σορού.
• Μεταφορά της σορού σε ψυκτικό θάλαμο κοιμητηρίου.
• Μέριμνα για την πραγματοποίηση της νεκροψίας, εάν και εφόσον αυτή απαιτείται.
• Πραγμάτωση όλων των επακόλουθων διενεργειών, όπως είναι η δήλωση του θανάτου και η έκδοση των αδειών, έγγραφα απαραίτητα για τη μεταφορά του νεκρού στην Ελλάδα.
• Μετάφραση όλων των απαιτούμενων εγγράφων είτε σε συνεργασία με την πρεσβεία της χώρας προορισμού είτε μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών.
• Υλοποίηση καύσης της σορού σε περίπτωση που αυτή ζητηθεί και παράδοση της τεφροδόχου στη διεύθυνση που θα μας υποδειχθεί.

Η εποχή καθιστά πλέον απαιραίτητη την παρουσία τέτοιου είδους υπηρεσιών, μιας και τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι συμπατριώτες μας εγκαταλείπουν την Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον. Η ανασφάλεια που βιώνουν τα αγαπημένα πρόσωπα κάθε ανθρώπου όταν αυτός βρίσκεται μακριά τους είναι μεγάλη και ένα δυσάρεστο συμβάν επιτείνει ένα τέτοιο κλίμα. Το γραφείο τελετών μας επιδιώκει να εξυπηρετεί άρτια, με επαγγελματισμό και συνέπεια κάθε περίπτωση ανθρώπινης απώλειας, με γνώμονα την εκπλήρωση των επιθυμιών του εκλιπόντος και της οικογένειάς του, όπου κι αν αυτός βρίσκεται.